|
|
Unicontsoft
Дискусионни форуми
|
|
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
elena__g
|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2023 3:18 pm Заглавие: Осчетоводяване на предоставен аванс |
|
|
Здравейте,
Видях статията "Как да работим с аванси към доставчици" (https://www.unicontsoft.com/cms/node/86), но въпреки това имам проблем при осчетоводяване на аванс.
Първо си създадох Покупка, след нея Фактура за покупка и посочих в признака на покупката/фактурата "аванс". След което искам да осчетоводя самата фактура за покупка в счетоводния модул Дт 4021/Кт 4011 и не ми дава, защото програмата иска да избера свързан документ по сметка 4021. Но аз нямам друг документ освен този, който осчетоводявам - фактурата за аванса. Изглежда ми се губи някаква част от логиката на осчетоводяване на аванси в програмата. Моля за помощ. |
|
Върнете се в началото |
|
|
pgbr Петър Братов
|
Пуснато на: Чет Май 04, 2023 8:12 am Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Най-вероятно сметка 4021 в сметкоплана е настроена да изисква задължително свързан документ.
За да решите проблема, влезте в сметкоплана, намерете сметката и изключете чека на колона "Документ задължителен".
Поздрави |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Можете да качвате файлове Можете да сваляте файлове
|
|
|
|