Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mupcku
|
Пуснато на: Вто Юли 04, 2023 11:37 am Заглавие: Необновяване на цени |
|
|
Здравейте,
Продължаваме да изпитваме същия проблем при автоматичното ценообразуване, а именно когато заприходим стока на нова цена, продажните цени в ценовите листи не се обновяват автоматично, а се налага да отворим листата, да направим произволна редакция, да я запазим на ново, за да се актуализират цените.
Това създава риск от грешки при заприхождаване на по-голяма номенклатура от стоки (тъй като ценообразуваме по марки).
Имате ли идея къде може да е проблема?
Поздрави, |
|
Върнете се в началото |
|
|
mupcku
|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2023 2:04 pm Заглавие: |
|
|
Нека да върна фокусът върху тази тема, защото от тук започва реалния проблем, но не постигнахме резултат, все още проблемът съществува, тествахме го по всевъзможни начини - https://www.unicontsoft.com/forum/viewtopic.php?t=1521 |
|
Върнете се в началото |
|
|
wqw Владимир Висулчев
|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2023 6:36 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Единствения начин да помогнем е да репродуцираме този проблем по някакъв начин при нас. Пробвайте да ми обясните стъпка по стъпка как това може да стане при нас.
- Започнете от стартирате Dreem.
- Примерно, после отваряте списък с продукти и избирате някоя клиентска ц. листа, която се генерира от доставни цени.
- Примерно, после отворяте отделен списък с покупки, правите покупка, но в първия списък цените не се променят.
Това поведения по-горе е by-design -- няма как да се оправи, трябва да направите актуализация на данните от съответния бутон в списък продукти.
Аз мисля имам някъде Ваша база данни, така че ще ми е още по-лесно да проиграя някакъв сценарий директно с Ваши данни.
cheers,
</wqw> _________________
- Чат каналът изисква Регистрация
Документация на Dreem - Как да стартираме
ERP, лесно е! - Блог за Dreem
Trello - По какво работим |
|
Върнете се в началото |
|
|
mupcku
|
Пуснато на: Съб Авг 05, 2023 10:08 am Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Аз напълно разбирам каква е ситуацията, тоест какво е необходимо, но проблема е, че не знам как по-детайлно да го обясня.
1.Стартираме Dreem.
2.Правим документ за покупка на определените стоки.
3.Тези стоки са групирани по марка и са въведени в ценова листа с автоматично ценообразуване с определен марж.
4.След като приключим документа за покупка, отваряме панел Продукти и материали и натискаме бутона рефреш, но цените на продуктите не се обновяват.
5.Отваряме ценовата листа с автоматично генерираните цени, правим произволна промяна някъде, записваме с Ctrl+S после си връщаме промяната и запазваме ценовата листа отново. Тогава вече цените са актуализирани.
Дано да съм успял да обясня по-адекватно проблема. |
|
Върнете се в началото |
|
|
wqw Владимир Висулчев
|
Пуснато на: Съб Авг 05, 2023 11:53 am Заглавие: |
|
|
> 3.Тези стоки са групирани по марка и са въведени в ценова листа с автоматично ценообразуване с определен марж.
Ценообразуване на база последна доставна цена или на база средно-претеглена в даден склад?
cheers,
</wqw> _________________
|
Върнете се в началото |
|
|
mupcku
|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2023 12:51 pm Заглавие: |
|
|
Винаги ценообразуването при нас е на база последна доставна цена. |
|
Върнете се в началото |
|
|
wqw Владимир Висулчев
|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2023 2:32 pm Заглавие: |
|
|
При мен всичко изглежда, че работи без да се налага да пипам ц.листа ръчно.
В списък продукти намерих Master Audio SB300BU - активна тонколона 12" с Media Player и го отворих. Вътре цената по ц.листа Автоматично генерирани бе 450 лв. без ДДС.
В списък покупки направих нова покупка от контрагент A.D.M. S.R.L. за един брой Master Audio SB300BU - активна тонколона 12" с Media Player на цена 150 EUR без ДДС и приключих без генериране на свързани документи.
В списък продукти отворих Master Audio SB300BU - активна тонколона 12" с Media Player и цената по ц.листа Автоматично генерирани бе станала 489.16666667. В списък продукти направих актуализация на данните с F5 и цената се появи в колона Цена (и Цена с ДДС).
cheers,
</wqw> _________________
|
Върнете се в началото |
|
|
mupcku
|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2023 3:13 pm Заглавие: |
|
|
Аз днес добавям изцяло нови продукти на Master Audio с документ за покупка и свързан приходен складов документ, но цени отново не ми излизат... |
|
Върнете се в началото |
|
|
mupcku
|
Пуснато на: Сря Сеп 11, 2024 3:57 pm Заглавие: |
|
|
wqw написа: | и приключих без генериране на свързани документи |
Съжалявам, че пак ви връщам на тази тема, но проблема си продължава...Отново изчетох това, което сме писали пред тук, единственото, което забелязах, като разлика е това, че вие не сте генерирали свързан документ. Ние генерираме съответно ПСД, когато правим покупка на стока.
Правим документ за покупка, генерираме складов документ, после като отворим списък с продукти и дадем рефреш - новите продукти са добавени, но цени няма. А ако има промяна в някоя цена от старите продукти - това не се е отразило в ценовата листа. Нямам представа защо се получава така и къде да търсим проблема... |
|
Върнете се в началото |
|
|
wqw Владимир Висулчев
|
Пуснато на: Сря Сеп 11, 2024 10:22 pm Заглавие: |
|
|
С последна реализация ли тествате?
Пробвайте да прикл. покупка без да генерирате ПСД, който можете да го догенерирате в последствие по всяко време. _________________
|
Върнете се в началото |
|
|
mupcku
|
Пуснато на: Пет Сеп 13, 2024 12:35 pm Заглавие: |
|
|
wqw написа: | С последна реализация ли тествате?
Пробвайте да прикл. покупка без да генерирате ПСД, който можете да го догенерирате в последствие по всяко време. |
Здравейте,
Версията на реализацията, с която сме в момента е 1.5 (2024.7.29).
Опитахме и само с документ за покупка - отново не се получава.
Проблемът е такъв, че ако на нововъведени продукти не се появят цени - това не е проблем, защото в списъка с продукти ги забелязваме, че са без никаква цена, но ако има промяна в доставната цена на стари продукти - там няма как с просто око да го забележим.
Поздрави, |
|
Върнете се в началото |
|
|
wqw Владимир Висулчев
|
Пуснато на: Чет Сеп 19, 2024 4:01 pm Заглавие: |
|
|
Пробвайте с последната реализация 2024.9.19 има корекции при автоматичната генерация на нови продукти за дадена ц. листа.
Също проверете на ценовата листа в раздел Допълнителни дали реквизит Автоматична генерация е Да все пак.
cheers,
</wqw> _________________
|
Върнете се в началото |
|
|
mupcku
|
Пуснато на: Сря Сеп 25, 2024 12:43 pm Заглавие: |
|
|
wqw написа: | Пробвайте с последната реализация 2024.9.19 има корекции при автоматичната генерация на нови продукти за дадена ц. листа.
Също проверете на ценовата листа в раздел Допълнителни дали реквизит Автоматична генерация е Да все пак.
cheers,
</wqw> |
Да! Инсталирахме тази актуализация и се оправи, вече всичко работи коректно! Благодарим! |
|
Върнете се в началото |
|
|
|