|
|
Unicontsoft
Дискусионни форуми
|
|
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
CHefo
|
Пуснато на: Чет Яну 08, 2009 10:04 pm Заглавие: Различни мерки за един и същи материал, стока |
|
|
Здравейте,
Искам да попитма как мога да изпиша от склада, (или да продам) стока ила материал с определена мярка (например литри) при положение, че съм я заприходил (купил) примерно в брой.
В номенклатури продукти и материали съм задал допълнителна мярка в ревизии (в случая литри), а в списъци, фасети на мерки съм задал коефициента. Пак в номенклатури и в допълнителни мерки ми излиза точно колкото трябва, но не мога да го изпиша с РСД, показва че ениама налично (а в номенклатури ми показва че има много повече).
Благодаря за отговора |
|
Върнете се в началото |
|
|
wqw Владимир Висулчев
|
Пуснато на: Съб Яну 10, 2009 2:10 pm Заглавие: |
|
|
В склада винаги работите в основна мярка. Или казано по друг начин, основната мярка на продукта е мярката в която се генерират/създават складовите документи, мярката в която се водят наличностите.
От тази гледна точка, основната мярка е добре да е най-аналитичната или тази в която правите ревизии.
Продажбите и покупките се правят в произволна мярка, която при генерация на складов документ се трансформира в основна, като се използват настроените фасети в номенклатурата.
cheers,
</wqw> |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Можете да качвате файлове Можете да сваляте файлове
|
|
|
|