Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
bluevision Комтек-М
|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2023 1:35 pm Заглавие: Пенсионер на трудов договор |
|
|
Здравейте,
Моля да ми помогнете за следния казус:
Назначих на трудов договор пенсионер,като сбора между размера на пенсията и дохода от настоящето трудово възнаграждение, надвишават максималния осигурителен доход. В картона на служителя - допълнителни данни/ е избрано "Да" в поле пенсионер. В списъци - Възнаграждения, осигуровки и данъци при други работодатели е въведен размера на пенсията само в колона ЗО.
Явно има нещо, което пропускам, тъй като програмата пренебрегва въведената стойност в колона ЗО и изчислява здравно-осигурителни вноски върху максималния размер на осигурителния доход /Основната работна заплата по това правоотношение надвишава макс.осиг.доход.
Моля да опишете къде трябва да въведа данни, така че да създам вярна платежна ведомост и съответно коректни декларации обр.1./ според мен трябва да са 2бр. за лицето/.
Поздрави |
|
Върнете се в началото |
|
|
phn Пламен Николов
|
Пуснато на: Пет Сеп 01, 2023 11:45 am Заглавие: Пенсионер |
|
|
Здравейте,
Не мисля, че програмата може да го изчисли правилно този казус.
За съжаление няма как да разбера по какъв начин процедират колегите от счетоводството в този случай. Сезон е на летните отпуски. |
|
Върнете се в началото |
|
|
bluevision Комтек-М
|
Пуснато на: Пет Сеп 01, 2023 12:31 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Много съжалявам да прочета този отговор.
Каква е идеята на полето "пенсионер" в такъв случай?
Надявам се, когато приключат отпуските на колегите от счетоводството да направите консултация с тях.
Поздрави |
|
Върнете се в началото |
|
|
|